De Ontmoeting, eerste kennismaking met vragers een groot succes!
1 december 2014
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op 28 november 2014 vond in het Oude Magazijn in Amerfoort ‘De Ontmoeting’ plaats. Het was de eerste kennismaking van grote vragers met de markt.

ANWB, USG People en Berkenrode Vastgoed stonden met hun vraag om energieneutrale kantoorhuisvesting op het podium.

Wat opviel deze middag was naast de grote belangstelling vooral het besef dat het niet alleen om de gebouwen zelf gaat. Het is een veel grotere opgave. Bedrijven stellen zichzelf de vraag “ Wie ben ik als bedrijf en hoe zien wij er over 10 jaar uit?” Energieneutraliteit is hierbij groot onderdeel binnen de vastgoedsector.

Tijdens deze kennismaking zijn alle bezoekers ook het dialoog aangegaan met de vragers. Soms leidde dit zelfs tot een pittige maar goede discussie. De vragers werden op scherp gezet wat precies hetgeen was dat zij nodig hebben. Hulp bij hun vraagstuk. Voor de bezoekers was het goed om te horen waar de vragers tegenaan lopen en ze hiermee te kunnen helpen. Een enthousiaste koploper zei: “Na vandaag ben ik de ANWB pas echt leuk gaan vinden.”

Als gebouweigenaar sprak Gerard Bobeldijk van Berkenrode Vastgoed; “Ik snap dat ik als eigenaar moet veranderen.”

HGF_6158Bekijk meerdere foto’s en het filmpje van De Ontmoeting

De eerste stappen zijn tijdens ‘ De Ontmoeting gezet.’ Het vervolgtraject bestaat uit het vormen van consortia en middels speeddates de initiële vraag van deze 3 partijen verder vorm te geven. Dit traject staat eind Januari  2015 op de planning.

Wilt u weten wie er op De Ontmoeting aanwezig waren? Zie hier de deelnemerslijst.