Presentaties van de geselecteerde Excellente Expertteams
5 februari 2014
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

U kunt de presentaties van de geselecteerde Excellente Expertteams downloaden door op de titel te klikken. De eerste drie teams hieronder waren 1e, 2e en 3e in de Pitch, de overige opsomming is willekeurig. 

!MPULS: Een veel betere wereld

Wij vertegenwoordigen: Brink Groep, DWA, Ballast Nedam en Rudy Uytenhaak Architectenbureau

Wat ons drijft:
“Ons ideaal, datgene waar wij echt op uit zijn, is een veel betere wereld voor onze kinderen. Een wereld waarin wij, als we stoppen met werken, of afscheid nemen, van kunnen zeggen: daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen. Wij werken aan een circulaire economie.

Wat ons onderscheidt:
We zijn enthousiast, zijn een bestaand team, hebben heel veel bestaande en inzetbare modellen. En we hebben de ‘hernieuwbare energie’ van de generatie vóór ons achter ons staan. Dus kennis en vakmanschap: no problem. Maar we willen geen top down model. We willen de verbinding maken. Daarom passen we ook zo goed bij Platform 31 en energiesprong. Die denken er precies zo over.

BALANCE-ADAMAS-ARKOZ: Een revolutie tot stand brengen

 Wij vertegenwoordigen: Balance, Adamas en Arkoz

Wat ons drijft:
“Wij hebben een droom. En dat is een revolutie tot stand brengen. Die uiteindelijk tot resultaat heeft dat alle Nederlandse kantoorgebruikers – maar dan ook allemaal – gaan zeggen: wij willen een energieneutraal kantoor. We zijn in dit land al jaren aan het praten over energieneutraal, kleine stukjes aan het aanpakken. Ons team wil honderd procent. We willen dat energieneutraal de norm wordt, de bodem waar we op staan.

Wat ons onderscheidt:
Ons sterke punt is dat we alle facetten van het proces bij elkaar hebben gebracht. Onze visie staat, we werken met een koploper – het bedrijf dat de norm gaat stellen – en we hebben een strakke aanpak. Waar transities soms jaren duren, brengen wij in heel korte tijd een revolutie tot stand. 

DARE TO BE DIFFERENT: WILLENSCHAP

Wij vertegenwoordigen: Draaijer + partners en TU Delft

Wat ons drijft:
Al decennia lang maakt de vastgoedwereld statische objecten in een constant veranderende wereld. Dat moet stoppen. Wat wij doen is de samenwerkingsmodellen zo aanpassen, dat we die verandering voort kunnen laten gaan, zodat de tijd er invulling aan kan geven. Wij willen voorzien in datgene dat we nu niet kunnen voorzien.

Wat ons onderscheidt:
Het draait bij ons om de ‘willenschap’. Om het verlangen om te vliegen, zoals de gebroeders Wright dat ooit hadden. Willenschap is daarmee veel belangrijker dan de wetenschap waarmee je er invulling aan geeft. Verder zie ik vaak dat partijen focussen op één ding: of de mens, of de techniek, of het samenwerkingsmodel… In onze aanpak is de integraliteit het beste gewaarborgd.

HIGH PERFORMANCE: Een ‘blue ocean’

Wij vertegenwoordigen: DGMR, BBA, Doepel Strijkers, Jones Lang Lasalle en OVG RealEstate 

Wat ons drijft:
Een ‘blue ocean’. Een oplossing waar werkelijk iedereen gebruik van zal willen maken. We willen iets bijzonders bouwen, op een manier die nu nog niet eens bekend is.

Wat ons onderscheidt:
Wij durven die extra stap te zetten naar energieneutrale kantoren, durven daar ook prestatieafspraken over te maken. En we weten ook dat je dat alleen met elkaar kunt doen, in een integrale oplossing. Samen los je die puzzel op. Maar dan moet je wel de kennis en kunde in huis hebben; de puzzelstukken. Wij hebben een internationaal en nationaal netwerk tot onze beschikking, dat ervoor zorgt dat je het ook écht kunt doen.

ALL-IN-ONE FACILITATOR: simlockvrij werken

Wij vertegenwoordigen: HeaT&RG, JWG Architecten en Narrativa Architecten 

Wat ons drijft:
Wij zien een nieuw systeem voor ons, waarbij kantoorgebouwen worden getransformeerd tot dynamische, goed gefaciliteerde werkcentra, waar kantoorwerkers graag hun werk willen doen.

Wat ons onderscheidt:
Onze lange termijnvisie. We hebben ons ideaal geformuleerd als ‘simlockvrij werken’. Als iedereen kan kiezen waar, wanneer en hoe hij wil werken, dan krijg je een heel andere markt. Dat vraagt echter wel om een zeer brede transitie. En we moeten ons allemaal realiseren dat die niet binnen een jaar gerealiseerd kan worden. Want iederéén moet die keus kunnen hebben – en kunnen gaan waar hij wil gaan. Systeemverandering gaat pas écht zijn beslag krijgen, als mensen met hun voeten gaan stemmen.

DE BREKERS: ENERGIE EN PASSIE

Wij vertegenwoordigen: AT Osborne, Verwaaijen Project Management, CREF Corporate Real Estate Foundation, W4Y, AHB Consultancy, Troostwijk

Wat ons drijft:
Energie en passie. Als je ergens energie uit wilt halen, moet je er ook energie instoppen. Dan moet je ervoor gaan! We snakken allemaal al jaren naar beweging op het gebied van sustainability. Op een gegeven moment hebben we tegen elkaar gezegd: het is klaar, we pakken de handschoen op en brengen er beweging in.

Wat ons onderscheidt:
Wij hebben de diversiteit en de innovatiekracht in huis, maar vooral de power die nodig is, om de boel in beweging te krijgen. Al die instrumenten en technologieën: leuk, maar daar gaat het niet om. Het gaat om met elkaar om tafel zitten en aan de slag. Emotie en energie erin stoppen. En je hebt gewoonweg een team zoals ons nodig om het te laten lukken.

DE SOM: Het écht anders doen

Wij vertegenwoordigen: BNP Paridas Real Estate, Rebel, Search en Dudok

Wat ons drijft:
Het écht anders doen. Vanuit de gedachte ‘if you make something wrong efficient, you get something efficiently wrong’. We zijn nu bezig een systeem te perfectioneren, dat in zijn kern niet goed in elkaar zit. Moeten we mee stoppen.

Wat ons onderscheidt:
Om de transitie naar energieneutrale kantoren te veroorzaken, zijn verschillende facetten van belang en bij ons zijn al die facetten vertegenwoordigd. De som van onze partijen – vandaar onze naam – maakt het verschil dat nodig is. We hebben de creativiteit en de implementatiekracht in huis. En dat zie je terug in onze aanpak: eerst structureren, dan ontregelen, daarna maken en tot slot de opgedane kennis delen.

DE FACILITAIRE Coöperatie: practice what you preach

Wij vertegenwoordigen: Archifoor

Wat ons drijft:
We willen op een maatschappelijk verantwoorde manier onze opdrachtgevers ontzorgen. Niet binnen één stukje van het proces, maar helemaal. Ons adagium: Samen beter bouwen.

Wat ons onderscheidt:
Met ons coöperatieve gedachtegoed reiken we een heel nieuwe manier van samenwerken aan. Alle teamleden in onze groep hebben in het verleden gewerkt op de ‘oude manier’: aandeelhouder- en rendementgestuurd, hoge overhead… Wij hebben de beslissing genomen om zelfstandig in een andere setting te gaan werken. We hebben de coöperatie gekozen als vorm omdat die gestuurd wordt door stakeholders en niet door shareholders. Die stakeholders zijn wijzelf, onze klanten en de maatschappij. Het is dus practice what you preach, maar dan ook echt.

9 GUIDED BY TIME: GEBOUWEN IN TIJDSCHALEN WAARDEREN

Wij vertegenwoordigen: Local, Turntoo en Colliers International

Wat ons drijft:
Energieneutrale kantoren, dat is technisch allang mogelijk. Je moet alleen de exploitatie anders met elkaar organiseren. Dat doen we door de kloof te dichten tussen de belegger, die dertig jaar de macht heeft over een kantoor, en de gebruiker, die de zeggenschap zou moeten hebben – maar hem niet heeft. We zijn allemaal op zoek naar die energieneutrale gebruiker, maar die gebruiker heeft nu juist niks te zeggen.

Wat ons onderscheidt:
Met ons principe maken we het verschil door de gebruiker meer keuzevrijheid te geven om een kantoor in te vullen zoals hij dat wil, maar hem niet te verplichten om iets af te nemen. Hij hoeft geen stoelen te kopen, of armaturen, maar hij neemt comfort en verlichting af. De eigenaar kan die contracten voor langere termijn afsluiten. We hakken de levensduur van een gebouw dus in stukken. En partijen die diensten verlenen aan de gebruikers, of investeren in werkomgeving, hebben alleen de verantwoordelijkheid voor dat deel waar zij ook daadwerkelijk belang in hebben. Ons principe Guided by time laat zien dat waardering op de diverse tijdschalen zorgt voor meer investeringsruimte en hoogwaardig dienstverlening.

10 het Dreamteam: succes met grote, beursgenoteerde klanten

Wij vertegenwoordigen: Royal Haskoning /DHV, DTZ Zadelhoff, SQ Consult

Wat ons drijft:
Wij staan ’s ochtends op, omdat we iets toe willen voegen. We willen straks, als we in het bejaardencentrum zitten, terug kunnen kijken en zien dat we een verschil hebben gemaakt. Dit zijn de momenten waarop je een kans kunt grijpen. De kans om de transitie naar verduurzaming mee aan te jagen.

Wat ons onderscheidt:
We kunnen de kantooreigenaren inbrengen, waar we dit al voor en mee doen. De vijf of zes stappen die Energiesprong in de uitvraag had staan en die dit jaar moeten worden doorlopen, hébben we al succesvol doorlopen – en wel met een aantal grote, beursgenoteerde klanten, met portfolio’s van drie- tot vierhonderd panden. Als deelnemende partijen in deze samenwerking hebben we in het verleden al wel bewezen dat we duurzaam zijn en dat we dat ook waarmaken. Met een aantal spraakmakende topbedrijven als vlaggendrager zullen we de transitie zeker versnellen.

11 INNOVATIEKRING KLIMAATSCHIL: Het kan al, we doen het al

Wij vertegenwoordigen: Stichting Innovatiekring Klimaatschil

Wat ons drijft:
Wij zijn allemaal toeleveranciers voor de bouw. Uiteindelijk gaat het ons om ons bestaansrecht, om omzet. En een energieneutraal kantoorgebouw is wat ons betreft een geweldige business case. Sterker nog: we gaan voor gebouwen die energie opleveren. Wat let je als je de keus hebt tussen dertig jaar een energierekening, of nu een investering en vervolgens geen energierekening?

Wat ons onderscheidt:
Wij hebben de ervaring, die anderen missen. Zonder die ervaring ben je kansloos in de vastgoedwereld, dan beteken en beweeg je daar niks. We hebben een coalitie die bestaat uit enorm veel kennispartijen. Alleen al in ons onderdeel Klimaatschil hebben we 10.000 man personeel zitten en bij onze samenwerkingspartners nog eens minstens zo veel. We kunnen een scala aan mogelijkheden en best practices laten zien. Het kan al, we doen het al en in de toekomst gaan we het alleen maar verbeteren.

12 MIRAMAR: DE GROOTST MOGELIJKE KLEINE STAP

Wij vertegenwoordigen: Valstar Simonis, Waldmann Vastgoed Advies

Wat ons drijft:
Wij willen de grootst mogelijke kleine stap maken naar Utopia: een energieneutrale wereld. Ons doel is groot – we willen het grootst mogelijke verschil maken – maar ook ons realisme is groot. Vandaar het woordje ‘kleine’.

Wat ons onderscheidt:
Kijk naar ons en je ziet een klein, compact team, waarin de belangrijkste disciplines die je nodig hebt zijn vertegenwoordigd. En wij met zijn drieën vertegenwoordigen elk een van de belangrijkste doelgroepen: beleggers, gebruikers en aanbieders. We kunnen dat team wel aanvullen met leden die de kennis en achtergronden hebben die wij missen, maar dan krijg je te veel mensen aan tafel. Geldt ook voor ons netwerk. Dat is heel erg groot, maar we hebben er twee kopstukken uit gekozen die het verhaal op een hoger plan kunnen brengen: Wim Pullen van het Center for People and Buildings en Aart Hordijk van de Raad Onroerende Zaken. Slagkracht en korte lijnen dus.

13 REDBULL: Je hebt altijd wind, regen en zon. Gebruik ze!

Bekijk de presentatie hier.

Wij vertegenwoordigen: HavenLand, Adviespalet, de Raad bedrijfsmakelaardij en Roks elektrotechniek

Wat ons drijft:
Duurzaamheid. We hebben er eigenlijk allemaal een hekel aan hoe er nog steeds rotzooi uit de ondergrond wordt gehaald en de lucht in wordt gepompt.

Wat ons onderscheidt:
Wij doen de dingen gewoon. We voeren het uit. Heel simpel: we hebben een architect en die ontwerpt een disco. Het eerste wat hij doet is bekijken hoe hij de beweging van de vloer en de warmte van de gasten kan gebruiken om energie op te wekken binnen het pand. Bij kantoren kun je ook zo gemakkelijk gebruik maken van wat er al voorhanden is. Je hebt altijd wind, regen en zon… Gebruik ze! Ze zijn gratis. In de glastuinbouw hebben we zo al enorme resultaten geboekt. Inmiddels zijn er een hoop glastuinbouwbedrijven die energie leveren! Die zorgen voor de warmte in woonwijken, in ziekenhuizen. Waarom doen we dat bij kantoren niet?

14 STEEK ENERGIE IN JE BEDRIJF: de kracht van de coach

Wij vertegenwoordigen: AVEB, AanCoop, 1RGY, Hezelaer en SIA

Wat ons drijft:
We willen mensen helpen een comfortabele omgeving te bouwen en daarbij zo weinig mogelijk energie te verspillen. Daar draait het allemaal om.

Wat ons onderscheidt:
We houden voortdurend het doel voor ogen, die comfortabele omgeving. En we blijven de klant er voortdurend aan herinneren wat hij wil. Dat is de coachende kracht van ons team. Waarom gingen we dit ook al weer doen, waar waren we op uit? En dan niet terugvallen in de oude patronen en systemen. Natuurlijk weten we dat toppers hun eigen coach uitkiezen. Wij zijn al vijf jaar met elkaar bezig, vanuit een heldere visie op duurzaamheid en energieneutrale kantoren. We zijn klaar voor die toppers.

15 SYLRYK: Van binnen moeten we nog zo veel leren

Wij vertegenwoordigen: Sylrik, AkzoNobel, Compact, GGN, Heijmans, VABI, MVGM, EnergyAlert, Bongers/Janssen

Wat ons drijft:
Datgene dat we willen nalaten voor onze kinderen. Velen van ons zijn op een leeftijd gekomen waarop ze beseffen dat de tijd daar is om iets achter te laten, waar de nieuwe generatie wat mee kan in de toekomst.

Wat ons onderscheidt:
Wij brengen het best in beeld dat je deze enorme verandering niet alleen kunt bewerkstelligen. We hebben acht partijen met heel veel kracht achter ons staan. Want alleen als je met zijn allen, met elkaar wilt veranderen, maak je eens kans. Anders krijg je de boel niet in beweging. We hebben nu een crisis en daardoor lijkt het alsof er een heleboel verandert. Dat is alleen de buitenkant. Van binnen moeten we nog zo veel leren. We moeten leren van elkaar.

16 TRIPLE E: HINK-STAP-SPRONG

Wij vertegenwoordigen: Stadkwadraat, APPM, Witteveen+Bos, De Contactfabriek en DijkRaad.

Wat ons drijft:
Onbegrip en ook wel onvrede. Want alles kan al. Maar wat houdt ons nou toch tegen? Waarom beweegt het niet? Dat intrigeert ons enorm en maakt dat we ons afvragen of wij niet degenen moeten zijn, die de vinger op de zere plek weten te leggen.

Wat ons onderscheidt: 
Wat ons nu al in bepaalde gebieden lukt, is om een collectief van kantoorgebruikers samen te brengen en te motiveren om samen te werken. Zodat het gebied er als geheel op vooruit gaat. We kunnen daar verschillende voorbeelden van laten zien, door heel Nederland. We kunnen als geen ander verbinden. We verbinden de hemelbestormers met de ‘hard-denkers’ en de gebruikers met de bezitters. Door goed te luisteren kun je hun afwegingen en hun denkwijze doorzien. En pas dan kun je samen een andere weg inslaan. Als metafoor gebruiken we de hink-stap-sprong. We hebben drie partijen die in samenhang moeten springen. De gebruikers, de eigenaren en de aanbieders. Als trainers en aanjagers helpen wij de markt de aarzeling te overwinnen en die sprong te maken.

17 VIRIDA: moet ons kiezen vanwege wie wij zijn

Wij vertegenwoordigen: Virida

Wat ons drijft:
Onze drive? We worden gedreven door de mogelijkheden die het gebouwen, de omgeving en de mensen bieden. En daarbij zijn we altijd gericht op ontwikkeling. We blijven niet hangen bij wat er nu is.

Wat ons onderscheidt:
We ontwikkelden het eerste energieneutrale postdistributiecentrum van Nederland, voor TNT in Veenendaal en werkten mee aan de roadmap voor de ontwikkeling van het Biobased Economy Park in Cuijk, voor Essent. We doen voortdurend dingen die nog niet voor vandaag zijn, maar die over vier of vijf jaar normaal zijn. Dat doen we samen met onze klanten en relaties, in een on-going process. Je moet ons dus kiezen vanwege wie wij zijn. Want met kennis alleen kom je er niet.

18 WERKEN VOL ENERGIE: DE MARKT LATEN KANTELEN

Bekijk hier het filmpje Werken vol energie

Wij vertegenwoordigen: J-OB, Joining Objectives, GreenBirdz, HplusM Short Stay Solutions.

Wat ons drijft:
Het kan anders en het moet anders. Die overtuiging is de motor achter onze samenwerking. We willen niet één kantoor inrichten, we willen de markt laten kantelen.

Wat ons onderscheidt:
Om de kanteling echt in gang te brengen, moet je de publieke opinie beïnvloeden, in brede zin. Wij zijn in serieus gesprek met een productiemaatschappij over een format voor een televisieprogramma, een docusoap. In acht afleveringen – wellicht worden het er zelfs zestien – nemen we MVO’s mee in een reis, waarin we samen uitvinden hoe zij hun nieuwe energieneutrale kantoren gaan bouwen.