Eerste EETcafé groot succes
28 mei 2014
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dinsdag 27 mei vond het eerste EETcafé plaats. Met het EETcafé faciliteert Kantoor vol Energie maandelijks  een inspirerende ontmoetingsplaats waar bouw en vastgoed professionals samenkomen en werken aan de transitie naar energieneutrale kantoorrenovaties. Het Excellent Expertteam (EET) brengt tijdens deze bijeenkomsten verslag uit van haar vorderingen en de ontwikkelingen rondom haar samenwerking met Kantoor vol Energie.

Het eerste EETcafé vond plaats in Café de Ceuvel, een café gelegen op voormalig scheepswerf De Ceuvel.  Deze Amsterdamse scheepswerf is inmiddels thuishaven geworden van een groot aantal oude woonboten die op het land zijn getild en zijn uitgerust met de meest duurzame technieken. Hiermee is De Ceuvel het afgelopen jaar getransformeerd tot een zelfvoorzienend kantorenpark voor sociale en creatieve ondernemingen.

EETcafe

Het enthousiaste team van Café de Ceuvel zorgde voor een gastvrije ontvangst. Een uitleg over waar ze allemaal mee bezig zijn liet zien dat het allemaal echt anders kan! (Voor meer informatie zie www.cafedeceuvel.nl)

Vervolgens was het de beurt aan Machiel Karels, lid van het Excellent Expertteam. Hij gaf een toelichting op de contouren van de value case. Het ontwikkelen van een model om de value case voor kantoorgebruikers te bepalen vormt een van de door het Excellent Expertteam op te leveren deliverables. De presentatie bleek voor de deelnemers een goede basis om met elkaar zienswijzen hierop te delen. Klik hier voor de presentatie.

Na een lekker en verantwoord voorgerecht startte er een gesprek met een eigenaar van kantoren in Groningen. De eigenaar, welke een aantal gebouwen in het gebied Corpus den Hoorn bezit, is samen met andere eigenaren en/of gebruikers in het gebied bezig het gebied en de gebouwen waarin zij werkzaam zijn energieneutraal te maken. Hierin worden zij dagelijks begeleid door Kantoor vol Energie. Het Excellent Expertteam is hun innovatieve kennis-ontwikkelaar in dit vernieuwende proces.

Na een (h)eerlijk hoofdgerecht was er afsluitend voor de deelnemers nog de mogelijkheid voor een rondleiding over De Ceuvel.

Wil je er de volgende keer ook/weer bij zijn? Dinsdag 24 juni zal het volgende EETcafé plaatsvinden, meer informatie volgt snel!