Uitnodiging: EETcafé in B.Amsterdam
1 april 2016
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het Kantoor vol Energie EET-café, wederom een inspirerende plek, een uitdagend programma met spraakmakende sprekers. Kom ook op woensdag 6 April naar B-Amsterdam en meld je nu aan!

Comfort, gezondheid en energieneutraliteit komen steeds sterker terug vanuit de behoefte van de gebruiker, bij gebouweigenaren die het verschil willen maken en aanbieders in de markt die het willen gaan realiseren.

Gezondheid, productiviteit, binnenklimaat zijn hiermee een vast onderdeel geworden van de huisvestingsopgave. Wat zijn de aansprekende voorbeelden, wat kunnen we al meten, wat doen we met al de beschikbare data en hoe maak je die informatie aantrekkelijk en functioneel voor de gebruiker?

EET-Café
Het EET-café is wordt georganiseerd door Kantoor vol Energie en is dé ontmoetingsplaats voor bouw en vastgoed professionals. Met elkaar werken wij aan de transitie naar energieneutrale kantoorrenovaties.

Kantoor vol Energie
Ons doel is de renovatie van bestaande kantoren naar energieneutrale kantoren. Dat zijn gezonde, comfortabele kantoren zonder energierekening. Om dat te bereiken hebben we de business case verandert naar een ValueCase. Want een comfortabel, gezond en energieneutraal kantoor is geen kostenpost, maar een bedrijfsmiddel dat waarde toevoegt. Het draagt bij aan productiviteit, imago en een beter milieu en is daarmee een duurzame belegging. Het zijn dé kantoren van de toekomst!

We heten je graag welkom bij het eerste EET-Café van 2016!

Het EET-Café heeft inmiddels plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk.
 

Programma
Tijdens dit eerste EET-café van 2016 delen de volgende sprekers hun
inzichten en ervaringen:

– Anicee Bauer | evidence-based design
– Michael Sandel | prestaties gevisualiseerd
– Vincent Keppel | nut van een gebouwprestatieplatform
– Martine Verhoeven en Noor Huitema | een andere vraag stellen
– Erik Ubels | keynote: kansen voor renovatie

16.00 uur Inloop

16.30 uur
Wytze Kuijper | Kantoor vol Energie
Wytze Kuijper is aanjager en programmamaker Kantoor Vol Energie. Hij
geeft een doorkijk naar 2016, een veelbelovend Kantoor Vol Energie jaar.

16:45 uur
Anicee Bauer | D/Science
Na een Master in de Psychologie heeft Anicee gewerkt als neuropsychologe in diverse zorginstellingen en als docent bij diverse HBO’s. Zij heeft tevens een korte opleiding gevolgd als interieur architect en is gecertificeerd in evidence-based design via EDAC, Center for Health Design. Als Design Researcher en Omgevingspsychologe werkt Anicee aan de ontwikkeling van een evaluatiemethode om de kwaliteit van werkomgevingen vast te stellen en de effecten te meten op comfort, gezondheid, geluk en productiviteit van mensen.
Haar missie is om een wereld te creëren, die het beste in iedereen naar boven haalt.

17.05 uur
Michael Sandel & Vincent Keppel | SmartWorks
Vanuit een brede ervaring binnen de vastgoedbranche geeft Michael zijn visie op
duurzaamheid en exploitatie op basis van een 3D exploitatiemodel. Hoe kan
operationele data van – verschillende thema’s als wet- en regelgeving, risico’s,
comfort, productiviteit, middels sensoren – als prestatie gevisualiseerd worden?

Vincent Keppel als account manager dagelijks in dialoog met installateurs en adviseurs over het optimaliseren van de gebouwprestaties voor de gebruiker en eigenaar. Vincent deelt de toegevoegde waarde van het gebouwprestatieplatform van Vabi en de daarmee gerealiseerde business cases op het gebied van comfort, productiviteit, duurzaamheid en energie.

17.25 uur
Martine Verhoeven & Noor Huitema | Royal Haskoning DHV
en Kantoor vol Energie.
Martine Verhoeven is huisvestingsadviseur en manager business development
bij Royal HaskoningDHV. Zij verbindt ambities en doelstellingen van eind-
gebruikers met het vastgoed. Omdat de spelregels veranderen en het besef
er is dat de wereld van morgen er anders uitziet, stelde RoyalHaskoningDHV
recent een andere vraag aan de markt: zij willen gezonde, energieneutrale
huisvesting in Amsterdam. Een locatie die laat zien wie ze zijn en waar ze
voor staan als organisatie. Noor Huitema begeleidt het proces vanuit Kantoor
vol Energie van vraagdefinitie en de vraag-aanbod dialoog met de drie geselecteerde coalities. Martine & Noor en Martine zullen toelichten hoe het er inmiddels voor staat.

17.45 uur
Erik Ubels | OVG Real Estate
Gestart als Electronic Product Engineer bij Philips in 1985 is Erik Ubels inmiddels uitgegroeid tot het voorbeeld van hoe je de markt kan uitdagen door een andere vraag te stellen. Die andere vraag heeft Erik Ubels gesteld in zijn voormalige rol als Director Information Technology & Workplace services bij Deloitte Nederland. Niet vragen vanuit de vastgoed gedachte maar vanuit wat je je gebruiker/medewerker wil bieden om goed te kunnen functioneren en bij te kunnen dragen aan het primaire proces van je bedrijf. Stel je voor dat alles wat betrekking heeft op het welbevinden van je medewerker een IP-adres zou hebben? Nu dit alles is gerealiseerd in the Edge volgen er nieuwe uitdagingen. Wat kan je met de informatie die je verzamelt? Hoe kan je bijsturen? Meten we
wel het juiste en wat kunnen we leren voor een volgend project? Wat kunnen we hiervan toepassen in de grote renovatie opgave in de bestaande gebouwde omgeving? Vanuit zijn nieuwe rol als Product & Innovation Director bij OVG Real Estate neemt hij ons mee in de nieuwe werkelijkheid en toont hij de kansen voor renovatie naar een comfortabele, gezonde en energieneutrale werkomgeving. Wat ervaart de gebruiker nu eigenlijk en waar draagt het aan bij?

18.30 uur
Borrel en eten

Wanneer: woensdag 6 april 2016
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Locatie: B-Amsterdam | Johan Huizingalaan 763A, NL-1066 VH Amsterdam