In gesprek met procescoaches
31 maart 2014
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

mensenpitch

Kantoor vol Energie zocht tot 21-3 drie procescoaches. Ja, wij zochten 3 procescoaches en kregen er 34 aangeboden! Is het een teken dat veel professionals het vandaag de dag te rustig hebben en dus reageren op alles wat los en vast zit of raakt het onderwerp van extreme sprongen op het gebied van energiebesparing naar energieneutraal meer mensen dan je zou denken? Gezien het kaliber en de motivaties van de kandidaten geloven wij in het laatste.

Op 28 maart hebben we 11 van de 34 kandidaten uitgenodigd voor een open dialoog. Op het eerste gezicht een vreemde situatie. Je bent in de race voor een opdracht en je wordt vervolgens uitgenodigd om met de andere mededingers in overleg te gaan over de opgave en hoe we die het best kunnen aanpakken. Al snel was het ijs gebroken en ontstond in twee groepen van 5 en 6 kandidaten veel energie. Zonder enige vorm van gevoel van concurrentie is in alle openheid gesproken over de motieven, over de stakeholders en de tegengestelde belangen die de coaches in het proces zullen ervaren. De weg van de procescoaches zal hobbelig zijn. Immers de ambities zijn hoog en op z’n tijd zullen gebruikers, eigenaren en andere belanghebbenden de neiging hebben om terug te keren naar de gebaande paden. Maar de route naar comfortabele, productieve en bovendien energieneutrale kantoren loopt niet via de gebaande paden. Het gaat over transitie en radicale verandering van vastgeroeste gewoontes in de kantorenmarkt en bij de verantwoordelijke partijen die gaan over de huisvestingsopgave van organisaties. De kandidaat coaches zijn zich ervan bewust dat het kosten-denken en het financiële construct wat de vastgoedmarkt in zijn greep houdt, gekraakt moet worden. Geen eenvoudige opgave en dus de moeite waard om het samen over te hebben.

De open dialoog om tot de best mogelijke keuze voor 3 procescoaches te komen, past goed bij de genen van Kantoor Vol Energie. In één middag zijn we meer aan de weet gekomen van elkaar dan we in 11 individuele gesprekken hadden kunnen bereiken. In één middag hebben we 11 intrinsiek gemotiveerde mensen met elkaar verbonden die elkaar anders niet op de deze vrijdagmiddag hadden ontmoet. Op één middag hebben we van 11 procescoaches de visies, inspiratie en inzichten kunnen delen en 11 mensen verrijkt. Het is een selectie die uiteindelijk geen winnaars en verliezers kent en door een open en transparantie aanpak zeker 70% minder tijd vergt.

Zo zetten we binnen Kantoor Vol Energie de experimenten en innovatie op alle fronten in. We vragen niet alleen aan de markt om buiten de gebaande paden te gaan, maar zullen ook zelf permanent ‘buiten de lijntjes kleuren’ om aan te tonen dat het loont. 

Eelco Ouwerkerk, Aanjager van Kantoor vol Energie