PILOT
Kantoorlocatie Kuijpers | Den Bosch
 
Visie & Motivatie

Kuijpers wil als toonaangevend technische dienstverlener met ruim 1.000 medewerkers zelf gaan ervaren hoe je je eigen kantoor energieneutraal kan gaan maken. Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie en wil bijdragen aan een gezonde werk- en leefomgeving. De missie van Kuijpers is alleen nog maar energieneutrale en gezonde omgevingen te creëren. Om de huidige en toekomstige klanten nog beter van dienst te kunnen zijn is de meest logische stap om te beginnen met een eigen kantoor. “Practise what you preach”

Project informatie

De huidige locatie, bestaande uit tweekantoor gebouwen en een magazijn, dient niet alleen energieneutraal te worden maar moet voorbereid zijn op de vele op handen zijnde veranderingen in de markt met betrekking tot klimaat, energie, gezondheid en circulariteit. Het gaat om het optimaal faciliteren van de huidige en toekomstige medewerkers. Tevens moet het gebouw, met een eventuele uitbreiding, toekomstige groei op kunnen vangen en dienstruimte te bieden aan samenwerkingsvormen met andere bedrijven, onderwijs en start-ups.

Aanpak

In vijf sessies is in een multidisciplinair team, onder begeleiding van Kantoor vol Energie, door Woud Jansen en Wytze Kuijper, het eerste ambitiedocument opgesteld die past bij de ambities en identiteit van Kuijpers.

Vanuit het samengestelde kernteam wordt nu dit ambitiedocument verder uitgewerkt voor een aanbestedingstraject met aanvullend het budget op basis van de valuecasemodel van Kantoor vol Energie. Iedere ambitie omschrijft het te bereiken doel, met daarbij de scope, minimale eisen en wensen.

FACTS

Twee bestaande kantoorgebouwen op Zuiderkruis 17 +19 | NL-5215 MV Den Bosch

Kantooroppervlak 2x 1,491 m2

Magazijnoppervlak 1.083 m2

Huidige energielabel: D

Huidige kantoor is voorzien van mechanische balansventilatie

Verwarming door CV en voorzien van koeling

AMBITIES

Energieleverend

Aanpasbaar, multifunctioneel gebruik

Circulair

Gezond

Aansluiten op missie en image

PROJECT STATUS

In vijf sessies is er in de periode mei-juni-juli 2017 een ambitiedocument geformuleerd. Vanaf oktober vindt de verdere uitwerking plaats van deze ambities naar een aanbestedingsdocument.