Kantoorvastgoed als duurzaam bedrijfsmiddel
26 januari 2016
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat kunt u verwachten?

Vastgoed gaat minder over stenen en beton. Steeds vaker gaat het over concepten en over het gebruik. Niet alleen wat past bij je uitstraling, maar ook wat het doet met de medewerkers, klanten en bewoners in een gebouw. Is vastgoed een hoop stenen of een jas voor optimale dienstverlening? Wordt het gebouw straks slimmer dan de mensen die er werken?

90% van kantoorkosten zijn personeelskosten. Huisvesting is een mix van uitstraling en ondersteuning van bedrijfsprocessen. Wat betekent de economisch opleving voor de kantorenmarkt? Voor betere verhuurbaarheid is duurzaamheid de sleutel. Een duurzaam gebouw is randvoorwaarde voor een duurzame relatie met de gebruiker van een gebouw. Duurzaam en flexibel, maar hoe financier je dat? En heeft een belegger echt meer rendement, meer zekerheid en minder risico met een duurzaam gebouw?

Locatie

WTC, Strawinskylaan 1, Amsterdam

Hoofdprogramma en sprekers

12:00 -13:00 Inlooplunch plus netwerken op het Huisvestingsplein

13.00 Opening hoofdprogramma

Uw dagvoorzitter is Gerben van Dijk, directeur van het Vastgoedjournaal Netwerk Platform

13.15 Huisvesting: het juiste talent op de goede plek

Duurzame huisvesting is meer dan een energieneutraal kantoor neerzetten. Het heeft ook alles te maken met wat een bedrijf doet, welke mensen ze daar voor nodig hebben en wat daarvoor de juiste plek is. René Buck van Buck Consultants International gaat in op de volgende vragen:

 • Wat is belangrijk voor bedrijven in hun zoektocht naar huisvesting?
 • Waarom zouden ze kiezen voor Nederland?
 • Welke rol speelt huisvesting in de ‘war on talent’?

13.45 Worksplace as a service

Om beter in te kunnen spelen op de grotere diversiteit in behoefte bij zowel de huurders alsook de feitelijke gebruikers, zullen gebouweigenaren meer moeten inzetten op flexibele contracten en all-in serviceconcepten. Contracten die niet gaan over vierkante meters maar die een complete dienstverlening omvatten. Waarbij wordt afgerekend voor dat wat echt wordt afgenomen. De verhuurder van kantoren als hotelier. Paul Oortwijn, director Cresa Workplace Solutions en voormalig directeur Business & Facility Services bij USG People gaat in op:

 • Wat wil de opdrachtgever/huurder/gebuiker van morgen?
 • Hoe draagt zijn huisvestingsstrategie bij aan de bedrijfsdoelstellingen?
 • Is de benadering cost driven of value driven?
 • Hoe belangrijk zijn energie en duurzaamheid?

14.15 Pauze

15.00 Duurzame bedrijfsvoering voor een kantorennetwerk

Bij duurzame ambitie hoort duurzame bedrijfsvoering. Duurzame bedrijfsvoering is een belangrijke ambitie voor Mark van Rijt, Managing Director Facility Management bij ABN AMRO.

 • De weg naar herkenning en erkenning als duurzame bank vanuit Facility Management-perspectief
 • De invloed van verduurzaming op de werkplekbeleving van medewerkers
 • Het vergroten van invloed op verdere verduurzaming van de organisatie

15.30 Hobby van een afdeling of duurzaam perspectief met draagvlak in de organisatie?

Tapijtfabrikant Interface heeft de ambitie om in 2020 een herstellende bijdrage aan milieu en maatschappij te leveren. Dus niet alleen werken aan minder milieubelasting en een lagere footprint, maar een positieve impact realiseren. Zonder compensatie of CO2-handel. Het blijft niet bij ambities. Door het hele bedrijf heen gaan medewerkers aan de slag. Geanne van Arkel, Head of Sustainable Developement bij Interface, gaat in haar bijdrage in op:

 • Hoe veranker je duurzaamheid in je totale organisatie?
 • Wat is de sleutel tot radicale innovatie?
 • Het nieuwe Industriele model: duurzaamheid financieert zichzelf

16:00 Afsluiting en netwerkborrel op het Huisvestingsplein

Inschrijven:
Stuur een email naar events@vastgoedjournaal.nl met als onderwerp ‘Kantoorvastgoed als duurzaam bedrijfsmiddel’ vergeet niet uw adresgegevens te vermelden. U kunt ook gebruik maken van de snelknop hieronder. De kosten voor deelname bedraagt 295 euro excl BTW per persoon.

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Kantoorvastgoed als duurzaam bedrijfsmiddel op 14-04-2016: