KvE-magazine staat online!
3 augustus 2018
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

De zomereditie van het KvE-magazine staat online. In dit nummer noemt Woud Jansen, procesmanager bij Kantoor vol Energie, het huidige financiële systeem een belangrijk obstakel op het pad van verduurzaming van kantoren.

“Commercieel vastgoed is een financieel product, een beleggingsproduct waarbij kort-cyclisch wordt gedacht op basis van rendement”, aldus Jansen. In het zomernummer van het magazine pleit hij dan ook voor een totale reset van financiële systeem. Tegelijkertijd erkent Jansen dat een wijziging van dat systeem niet eenvoudig geregeld is. “Een groot deel van de pensioenen van de BV Nederland liggen in stenen. Met andere woorden, op het moment dat we dat op een andere manier gaan herwaarderen of waarderen heeft dat impact op het hele financiële systeem. Dus ik verwacht niet dat dat van vandaag op morgen radicaal wordt omgegooid. Maar we zullen er iets mee moeten.”

Verder in  het KvE Magazine een verslag van het EETcafé over het klimaatakkoord en een verhaal over Healthy Workers. Deze onderneming van Boy Lokhoff maakt de staat van het kantoorgebouw op onderdelen zoals onder andere luchtkwaliteit, temperatuur en geluidshinder inzichtelijk. Juist de combinatie tussen ‘harde’ metingen en ‘zachte’ informatie van medewerkers maken de aanpak van Healthy Workers bijzonder. Zelfs zo bijzonder dat het buitenland lonkt. “De problemen die wij hier in Nederlandse kantoren aantreffen zijn natuurlijk universeel. En we zijn met onze aanpak, voor zover ik weet, de enige”, aldus Boy Lokhoff.

Klik hier voor het nummer: https://kvemagazine.nl/