!MPULS wint Pitch Excellent Expertteam
13 februari 2014
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het Team !MPULS heeft na een spannende dag in het Singermuseum in Laren de Pitch gewonnen. Zij mogen zich Excellent Expertteam noemen.

LD140213-021A-web

“Ons ideaal, datgene waar wij echt op uit zijn, is een veel betere wereld. Een wereld waarin wij, als we stoppen met werken, of afscheid nemen, van kunnen zeggen: daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen. Aan een circulaire economie. Natuurlijk, de fossiele energie hebben we nog nodig om onze kinderen in een betere wereld te laten leven. We zijn enthousiast, zijn een bestaand team, hebben heel veel bestaande en inzetbare modellen. En we hebben de ‘hernieuwbare energie’ van de generatie vóór ons achter ons staan. Dus kennis en vakmanschap: no problem. Maar we willen geen top down model. We willen de verbinding maken. Daarom passen we ook zo goed bij Platform 31 en Energiesprong. Die denken er precies zo over.”, aldus het team.

Team !MPULS bestaat uit Jim Teunizen, Woud Jansen, Tristan Kunen, Maciel Karels, Jan-Jaap  Blum, Manon Groenendijk, Saskia Oranje en Karin Dorrepaal. Zij vertegenwoordigen de bedrijven Brink Groep, DWA, Ballast en Rudy Uytenhaak Architectenbureau

In de eindstrijd bleven er 6 teams over. Vier teams werden door de jury gekozen: Team !mpuls, Team Innovatiekring Klimaatschil, Team Dare to be Different en Team Balance – Adamas – Arkoz. Daarna kwamen er twee WILD cards bij voor Teams De Brekers en Guided by Time. Tot het laatst toe bleef het spannend. De leden van de jury hadden hun eigen scorekaarten ingediend bij de organisatie en hielden daarna een openbaar jurydebat. Na de verstrekking van bonuspunten gaf de score op het scherm de uitslag. Team !MPULS op 1 en Team Balance – Adamas – Arkoz op 2.

Lees ook het verslag van de Pitchdag: Een dag met Einstein, energie en willenschap.