MVO-KOPLOPERS: “VRAAG HET IN EEN KEER GOED“
26 juni 2014
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

De eerste fase van het programma van de MVO-koplopers nadert haar einde. Tijd voor een evaluatie. Waar zijn de zeven deelnemers tegenaan gelopen en wat hebben ze meegemaakt? Tijd ook om de oogst te beoordelen. Waar staan de koplopers nu? In hoeverre is de transitie naar energieneutrale kantoren verder aangejaagd – binnen en buiten hun organisaties? De energie die tijdens en tussen de bijeenkomsten vrijkwam, was aanstekelijk en inspirerend. Is die energie in zichzelf duurzaam? Het antwoord is ja. Het koplopersprogramma krijgt een vervolg. In het najaar van 2014 wordt de energieneutrale uitvraag gesteld. 

Amersfoort

Verslag bijeenkomst 5 juni 2014 – Ditmaal verzamelen de MVO-koplopers* zich in het markante onderkomen van de Hospitality Group in Amersfoort. Wytze Kuijper van Kantoor vol Energie: “Het einde van een programma, maar wat ons betreft geen einde. Energieneutraliteit staat bij velen op de agenda. Nu is het tijd voor de volgende stap. We willen een nieuwe, energieneutrale uitvraag de markt op krijgen.” Voor wie van de koplopers is dat een reële optie? Hoe staan ze ervoor? Een rondje.

BDO, VeBeGo, USGPeople
Theo Krekelberg van BDO: “Mijn aanvankelijke scepsis – ik ben altijd heel beducht voor zweverigheid – is gaandeweg omgeslagen in enthousiasme. In deze sessies zie ik dat out of the box denken toch heel praktische oplossingen op kan leveren. En mooi om te zien dat andere organisaties met dezelfde vraagstukken bezig zijn. Voor mij is het nu glashelder dat we het thema mobiliteit echt moeten matchen met huisvesting. Ook binnen de groep duurzaamheid bij BDO zijn de ogen geopend. De komende periode gaan we bekijken of we een andere vraag kunnen stellen voor de huurcontracten die volgend jaar aflopen.”
Paul Oortwijn van USG People: “Huisvesting krijgt bij ons zo´n ander karakter, dat energie minder in beeld komt. Het draait om mobiliteit en flexibiliteit. Daarom is er op het gebied van E=0 minder gebeurd dan ik had gehoopt. Toch borrelt en bruist het. Fijn om de spiegel voorgehouden te krijgen en andere partijen te horen. Een nieuwe huisvestingvraag? Na de vakantie, begin derde kwartaal! En dan ben ik heel benieuwd hoe de markt zal reageren!”
Elroy van Duurling van VeBeGo: “Huisvesting staat nu op de agenda van de RvB en ook MVO is aangehaakt. Door energieneutraliteit, of E=0, breed bespreekbaar te maken – en niet op te leggen – ontstaat er van alles in onze organisatie. Juist het bewustzijn is belangrijk. Een stevige aanjager is daarbij een huisvestingsvraagstuk van een van de dochters, waar de contracten aflopen. We zien dat we het samen moeten doen. E=0 moet je even begrijpen. Dan is het goed te vertalen naar je organisatie.”

TNO, ANWB, PWC

Michel Borsboom van TNO: “Voor ons is de timing onhandig; leegstand wegwerken, daar ligt bij ons nu de prioriteit. Als die is afgerond, komt de rust om met E=0 aan de slag te gaan. Al zal het, vanwege tegengestelde belangen binnen onze organisatie, nog een dobber worden het echt als thema op de agenda te krijgen. Het belangrijkste dat ik geleerd heb: je hebt meer baathouders in je organisatie dan je denkt. Wij zoeken naar flexibele huisvesting, waarin iedere bloedgroep van TNO zich thuis kan voelen.” Zijn collega Guus Mulder vult aan: “We zien veel parallellen met de andere deelnemers. Belangrijk: het is nooit het beste moment. Begin. En neem partijen mee die er wel klaar voor zijn.”
Paul Bonnema van ANWB: Ik ben een echte techneut. Tijdens dit programma verschoof mijn focus van alleen technisch kijken naar zaken als imago en waarde. Wat willen we met onze panden? Wat moeten onze gebouwen uitstralen en hoe passen onze mensen daarin? Nooit op deze manier bij stil gestaan! Ook interessant is de vraag: roep je dat je aan MVO doet voor de vorm, of doe je dat ook echt? Bij ANWB is het oprecht; we streven echt naar duurzaamheid. Toch blijf je altijd weer die vraag krijgen: wat kost het en wat levert het op?”
Pieter Zeilstra van PWC: “Er is wél wat mogelijk. Dat heb ik meekregen. En het leeft bij PWC. De sessies hebben geïnspireerd tot concrete duurzaamheidsinitiatieven. We hebben al veel maatregelen genomen in onze gebouwen en blijven dit ook in de toekomst doen. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking op met gebouweigenaren. E=0 is daarbij een mooi streven, waarvoor we in de toekomst zeker mogelijkheden zien. Verder kijken we kritisch of nieuwbouw wel nodig is, of dat we beter een bestaand pand geschikt kunnen maken en verduurzamen.”

Waarden vertalen
Energieneutraliteit gaat verder dan techniek en harde waarden. Maar hoe vertalen we (min of meer) abstracte waarden naar een gebouw? Saskia Oranje van het Excellent Expert Team leidt de deelnemers langs zes uitgangspunten. Zorg ervoor dat: 1) er keuze is in activiteiten, sferen, functies, maar ook klimaat, zodat verschillen elkaar kunnen versterken; 2) de navigatie door en indeling van het gebouw duidelijk en inzichtelijk is, met ‘leesbare’ ruimtes en vanzelfsprekende interactie met gedrag; 3) de sterke kanten van het gebouw elkaar versterken, zowel op ruimtelijk als energetisch niveau; 4) de waarden, identiteit, het verhaal en het wensimago van de organisatie terugkomen in het gebouw; 5) er simpele regels zijn voor iedereen; 6) mensen bij hun omgeving betrokken worden, zodat ze ook begrijpen wat het voor ze betekent.
Gastspreker John Hokkeling van Guest houdt vervolgens een praatje over gastvrijheid. Een veelgebruikt en vaak misbruikt begrip. Zijn boodschap: een gebouw kan het niet alleen. Leer jezelf zien door de ogen van degene die jou bezoekt.

Durf te vragen
Wat we allemaal weten is dat de markt altijd op zoek is naar vraag. Sterker nog: de markt is bereid zélf vraag te creëren, om maar te kunnen innoveren, ontwikkelen. Tegelijkertijd zien we dat de aanwezigen, de vragers, vaak ergens stoppen. De aansporing is dan ook: durf te vragen. En stel de vraag helder. Intern, aan je mensen en aan jezelf: “Wat willen we nu écht?” En aan de markt: “Dit is wat we écht willen en vertel ons hoe jij daar – samen met ons – voor gaat zorgen.”
En dan blijkt het slot inderdaad geen slot. Na de zomer gaat het MVO-koplopersprogramma van Kantoor vol Energie door. Want we zijn er nog niet!

Eelco Ouwerkerk, programmanager van Kantoor vol Energie: “Als ik nu kijk naar de ontwikkeling van het MVO Koplopersprogramma, dan zie ik veel ontwikkeling en bewustwording, maar betrekkelijk weinig ‘harde’ beloften op het gebied van energieneutraliteit. Dat is de realiteit: voor geen van de partijen is energieneutraliteit de enige driver. Het gaat over een combinatie van huisvestingsthema’s, zoals gezondheid, imago, productiviteit en mobiliteit. Nu kunnen de deelnemers doorpakken. Op het moment dat je je huisvestingsvraagstuk radicaal anders formuleert, is dat immers al een transitie op zich. Los van al je individuele vraagstukken en eventuele twijfels; in die nieuwe huisvestingsvraag kun je, daar ben ik van overtuigd, heel makkelijk energieneutraliteit opnemen. De behoefte en de vraag gaan toch al op de schop. Dat is zeker! Dus vraag het dan in één keer goed. En stop daarbij je twijfels ook niet weg. Laat die desnoods in je uitvraag tot uiting komen. Want dan weet de aanbiedende partij waar je zorgen zitten en waar extra aandacht naar uit moet gaan. Daag de markt uit en laat je verrassen!” 

*De zeven organisaties die zich als koploper verbinden aan Kantoor vol energie: ANWB, ATOS, BDO, PWC, TNO, USG People en VeBeGo.