Programma Gebouw vol Energie Den Bosch officieel van start
13 maart 2017
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

“Wij gaan voor een gezond, comfortabel én energieneutraal gebouw”. Met veel enthousiaste plaatsten vier partijen hun handtekening op het bord met deze tekst. En daarmee is het programma Gebouw vol Energie van de gemeente Den Bosch officieel van start. Doel van het programma is om in 2020 minimaal tien energieneutrale (kantoor)gebouwen binnen de stadsgrenzen te hebben. Het team van Kantoor vol Energie begeleidt Den Bosch op weg daar naar toe.

De Bossche wethouder Jan Hoskam, Aukje Kuypers van Kuijpers Installatie, Geert-Jan van der Aa van het Koning Willem 1 College en Martin Broekhof van de gemeente plaatsten hun handtekening. Dat gebeurde tijdens de startbijeenkomst op woensdag 8 maart in Den Bosch.

Kuypers en Van der Aa willen allebei met hun vestigingen aan de slag. En de gemeente ’s-Hertogenbosch wil het oude kantoorpand van de Grassofabriek renoveren tot een gezond, comfortabel én energieneutraal gebouw. “Normaal gesproken werken wij redelijk traditioneel. Nu moeten we wel uit onze comfortzone treden en de renovatie op een andere manier aanpakken”, aldus Martien Broekhof in zijn toelichting.

Het komende jaar organiseert het programma Gebouw vol Energie onder andere zogenoemde inspiratiesessies en worden er vijf bijeenkomsten van de Masterclass Valuecase op touw gezet.

Lees hier meer over de startbijeenkomst.