EETcafé 29 juni
18 mei 2016
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Programma EET-café zomereditie | 29.06.2016

De Nieuwe Norm is voor sommigen al ‘gewoon’ voor anderen nog wennen of zelfs onbekend. De Nieuwe Norm van Kantoor vol Energie is voor gebruikers, gebouweigenaren en beleggers die willen sturen op aantoonbare toegevoegde waarde, betere verhuurbaarheid, toekomstbestendigheid en op een hogere vastgoedwaarde.

De Nieuwe Norm!
Comfortabele, gezonde en energieneutrale huisvesting is de Nieuwe Norm! Gezondheid, productiviteit en energieneutraliteit zijn samen de heilige graal bij het renoveren van kantoren. De eerste voorbeelden kennen we maar hoe kan je productiviteitsverbetering echt zichtbaar en meetbaar maken? Hoe kun je een gerenoveerd kantoor volgens De Nieuwe Norm waarderen en hoe kom je tot een passende samenwerkingsovereenkomst die de gevraagde prestaties en prestatiegaranties op een gebalanceerde manier vastlegt?
Programma
Tijdens de zomer-editie van het EET-café delen de volgende sprekers hun inzichten en ervaringen:
– Rino Stevens | productiviteit zichtbaar en meetbaar
– Marcel de Boer | waarderen van ‘de Nieuwe Norm’
– Digna de Bruin | bewust contracteren
– Lara Muller | keynote: businessmodellen menselijk welzijn en gezondheid

16.00 uur Inloop

16.30 uur – Wytze Kuijper | Kantoor vol Energie
Wytze Kuijper is aanjager en programmamaker Kantoor Vol Energie. Hij
geeft een doorkijk voor een veelbelovend najaar met Kantoor Vol Energie.

16:45 uur – Rino Stevens | Qwiksense
Duurzaamheid gaat vooral over energiebesparing. Maar gaat het ook over mensen? 80% van onze tijd zitten we binnen, dus een gezonde werkomgeving is belangrijk om productief aan het werk te kunnen. Echter, het inzicht van het binnenklimaat en bezetting op werkplekniveau is zéér beperkt en zo is er nauwelijks stuurinformatie om een gezonde werkomgeving te kunnen creëren. Rino legt de connectie tussen een goed binnenklimaat, bezetting en energie. Hiervoor verzamelen ze via sensoren data over het binnenklimaat en de aanwezigheid van mensen per werkplek of ruimte en het energieverbruik. Hoe buig je een kostenpost voor het bedrijfsleven van € 16 miljard mbt productiviteit om naar een comfortabele, gezonde en energieneutrale werkomgeving?

17.05 uur – Marcel de Boer | Troostwijk Real Estate
“ Marcel de Boer is een echte visionair. Hij heeft altijd een duidelijk doel voor ogen en kan mensen overtuigen en enthousiasmeren daarin mee te gaan” Marcel de Boer (1963) is Algemeen directeur van Troostwijk Groep. Vanuit de Nederlandse vestiging van Troostwijk in Amsterdam zet de Boer zich in voor vernieuwing in de vastgoedsector en specifiek voor de beroepsgroep taxateurs. Daarbij legt hij een accent op zijn rol als bruggenbouwer en change manager in de vastgoedketen. Hij sluit allianties met voor de hand liggende en minder voor de hand liggende stakeholders, hij ontwikkeld een eigen visie op de toepassing en betekenis van zijn producten. Hoe vind je jezelf opnieuw uit als het gaat om het waarderen van vastgoed volgens de Nieuwe Norm?

17.25 uur – Digna de Bruin | de Bruin advocaten
Digna is een ontdekkingsreizigster met een goed ontwikkeld innerlijk kompas, vernieuwer en veranderaar binnen de juridische wereld. Ervaren vastgoed- en milieurechtadvocaat en gecertificeerd MfN-mediator met bestuurlijke ervaring. Ze volgt de weg van de persoonlijke ontwikkeling, opgeleid tot yogadocent en volgde 15 jaar diverse opleidingen/ trainingen op het gebied van transformatieve psychologie.

Ze combineert daarmee het analytische denkvermogen uit de advocatenwereld met empathie, het volgen van hart en intuïtie. Na een carrière als partner van een groot advocatenkantoor, praktiseert ze nu holistische advocatuur, mediation & coaching vanuit haar idyllisch gelegen eenvrouwskantoor op een landgoed in Baarn. Binnen haar werkterrein heeft ze één grote passie: bewust contracteren (conscious contracts) dat ze in 2015 introduceerde in Nederland.
Een goede, gebalanceerde overeenkomst vinden, die voor iedereen werkt vanuit een andere mindset, middels het integreren van de waarden van de betrokken bedrijven of personen in de overeenkomst. Een goede samenwerking levert snelheid op en een verlaging van de kosten, dus uiteindelijk genereert het inkomsten. Digna neemt on s mee hoe je voldoende openheid en betrokkenheid creëert, hoe je zelf conflicten kunt oplossen die bijdragen aan zakelijk succes en persoonlijke voldoening?

17.45 uur – Lara Muller | Blue Building Institute (keynote)
Lara’s missie is het verder ontwikkelen van een toekomstbestendige real-estate waarde propositie door het toevoegen van de sociale dimensie. Als oprichter en executive Director van de Blue Building institute (BBI) legt ze haar focus op het in beweging brengen van het bewustzijn met betrekking tot de toegevoegde waarde voor gebruikers, door menselijk welzijn en gezondheid in de gebouwde omgeving centraal te stellen. Hoe leg je verbinding tussen theorie en praktijk? Hoe kun je dit vertalen naar nieuwe businessmodellen? Lara is tevens gastdocent CSR en Creating Shared Value aan de Nyenrode Universiteit en ‘impact meten’ aan de Erasmus Universiteit. In 2015 was ze finalist voor de prijs Vastgoedvrouw van het jaar. Lara praat ons bij over de Blue Building Institute, de kansen voor gebruikers en de toekomst van de Well Building Standard voor Nederland.
18.30 uur – Borrel en eten
Wanneer: woensdag 29 juni 2016
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Mediamatic | Dijkspark 6, NL-1019 BS Amsterdam
(parkeren mogelijk aan overzijde bij Muziekgebouw aan het IJ – Piet Hein kade)

Kortom het Kantoor vol Energie EET-café is wederom een inspirerende plek met een uitdagend programma en spraakmakende sprekers. Schrijf je hier in.

Aanmelden

Voornaam*

Achternaam*

Bedrijf*

E-mail*

EET-Café
Het EET-café is dé ontmoetingsplaats voor bouw en vastgoed professionals en wordt georganiseerd door Kantoor vol Energie. Met elkaar werken wij aan de transitie naar energieneutrale kantoorrenovaties.
Kantoor vol Energie
Ons doel is de renovatie van bestaande kantoren naar energieneutrale kantoren. Dat zijn gezonde, comfortabele kantoren zonder energierekening. Om dat te bereiken hebben we de business case verandert naar een ValueCase. Want een comfortabel, gezond en energieneutraal kantoor is geen kostenpost, maar een bedrijfsmiddel dat waarde toevoegt. Het draagt bij aan productiviteit, imago en een beter milieu en is daarmee een duurzame belegging. Het zijn dé kantoren van de toekomst!

Met vriendelijke groet,
Eelco Ouwerkerk & Wytze Kuijper
Programmamanager & programmamaker Kantoor vol Energie