‘Vooruitgang zit in doing it’
17 juli 2017
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

“De beste aanbestedingsvorm bestaat niet. Giet aannemers niet in een keurslijf en ga zeker niet de controlfreak uithangen.” Het zijn de tips van Teo Bruno, senior Inkoopadviseur bij de gemeente ’s-Hertogenbosch tijdens de laatste sessie van de Masteclass ValueCase die Gebouw vol Energie samen met Kantoor vol Energie op touw heeft gezet. Vijf middagen lang hebben de deelnemers zich verdiept in de stappen die moeten worden gezet op weg naar een gezond en comfortabel kantoor.

Deze laatste bijeenkomst bij Spark in Rosmalen stond dan ook vooral in het teken van terugkijken. Maar niet voordat Bruno van de gemeente Den Bosch de aanwezigen meenam in het gemeentelijke aanbestedingsproces. “We zien nog te vaak dat opdrachtgever en aannemer vanuit oude standpunten naar elkaar kijken. Dat moet veranderen.” Volgens Teo Bruno begint dat met de goede voorbeelden die er zijn te delen. “Voor de aanbestedende partij betekent het dat je weet wat je hebt opgeschreven. En wanneer de aannemende partij het niet begrijpt of het gevoel heeft dat het niet klopt dit durft aan te geven. Communiceer met elkaar en spreek de verwachtingen die je hebt naar elkaar toe uit.” Dit is volgens hem ook de basis naar een goede samenwerking. “Stel samen mijlpalen vast voor drie tot vijf dialoogrondes en houd je daaraan. En natuurlijk gaat het wel eens fout maar evalueer dat en leer ervan.”

Terugblik

Vervolgens blikken Wytze Kuijper en Wout Jansen van Kantoor vol Energie terug op de achterliggende sessies. “Waar we naar toe willen is dat de Valuecase zorgt voor een mindshift”, vat Kuijper samen. “Het begint bij willenschap. Je wil als organisatie of bedrijf met je huisvesting aan de gang. Wat is de ruimte om te investeren in een energieneutraal, of zelfs energieleverend kantoor? En we hebben laten zien dat je de ruimte kunt vergroten als je zaken zoals de verhoging van productiviteit en imago onderdeel van de businesscase maakt.”

“Het gebouw”, zo vult Jansen aan, “wordt comfortabeler en gezonder. En het is aantoonbaar dat een betere lucht- en lichtkwaliteit bijdraagt aan verhoging van de productiviteit. Maar het zet ook iets in beweging als het gaat om de aantrekkingskracht van je organisatie op nieuw personeel of het behoud van de huidige medewerkers. Of de aantrekkelijkheid van het gebouw op nieuwe huurders.”

Tevreden

Janneke van Bakel, in Den Bosch bij de sector stadsontwikkeling verantwoordelijk voor energie en klimaat en tevens trekker van het Gebouw vol Energie-programma, zegt met tevredenheid terug te kijken op de masterclass. “Er is heel veel voorbij gekomen.” Op haar vraag aan de deelnemers hoe zij de masterclass hebben ervaren kwamen verschillende geluiden die varieerden van “het heeft mij wel aan het denken gezet” tot “we moeten echt doorpakken.” Wytze knikt: “Vooruitgang zit in ‘doing it’.” Een andere deelnemer merkt op: “Je moet het niet doen om te leren maar je moet het doen omdat je het wilt.” Martien van den Bouwhuijsen, directeur-eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf in Den Bosch, vraagt zich nog wel af waar je nu moet beginnen. “Natuurlijk begint het zoals Wytze Kuijper zegt met willenschap maar dan? Hoe krijg je in hemelsnaam alle partijen mee met wat jij voor ogen hebt? Dat lijkt mij nog een hele opgave.” Teo Bruno heeft daarop wel een treffend antwoord: “Je moet klein beginnen en dan haal je er telkens iemand bij.”