betaalmethoden voor groei in je online bedrijf

De vraag “Hoe onderscheid ik mij van mijn concurrentie?” is voor veel ondernemers een moeilijke om te beantwoorden. Nu webwinkels in populariteit blijven toenemen, is het belangrijk dat online winkeliers nieuwe creatieve en efficiënte manieren vinden om te blijven groeien. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor een hogere kwaliteit, een juiste prijs of een betere service dan de concurrent. Of je kunt iets extra’s bieden, zoals meerdere opties bij betalingsverwerking. Deze kunnen je bedrijf helpen zijn doelen te bereiken. In dit artikel geven we je drie methoden voor betaaloplossingen.

iDEAL

iDEAL is een online betaalsysteem waarmee klanten gemakkelijk met hun bankrekening voor producten en/of diensten kunnen betalen. iDEAL wordt veel gebruikt in Nederland, en het wordt ook door een groeiend aantal bedrijven in andere landen geaccepteerd. De voordelen van iDEAL zijn onder meer dat het een veilige manier is om te betalen. Klanten kunnen vaak binnen een paar klikken hun transactie voltooien waarbij deze binnen no-time wordt geleverd door de snelle verwerking. Biedt extra meerwaarde aan de klant door het integreren van iDEAL in jouw webwinkel.

P.S. Bied je een subscription service – een product of dienst in abonnementsvorm – aan? Dan kun je denken aan automatische incasso die start middels een eerste betaling via iDEAL. Dit kan ook een 1 cent verificatie zijn.

AfterPay

AfterPay is een betaalmethode die consumenten in staat stelt aankopen te doen en die later te betalen. Een fijne methode voor consumenten die voor de eerste keer bij jou komen shoppen en hun vertrouwen moet worden gewonnen. Wat de boer niet kent.. betaald hij achteraf. Als online winkelier zie je vaak wel dat het aantal retouren omhoog gaan, vooral bij kledingverkoop. Maar er zijn ook voordelen aan verbonden. Ten eerste kan het nieuwe consumenten aantrekken die anders misschien hadden weggeklikt in de checkout. Ten tweede zorgt het dikwijls voor extra verkoop (orderwaarde) door het mensen gemakkelijker te maken om eerst te laten kijken en dan pas te kopen. Kortom: een goede betaalmethode om groei te bevorderen! Wil je meerdere betaalmogelijkheden aanbieden dan alleen overboekingen voor jouw webwinkel? Kies dan voor een payment service provider, een aanbieder die online winkeliers voorziet van betaalmogelijkheden. Van iDEAL tot AfterPay, PayPal en meer.

Apple Pay

De naam zegt het al, Apple Pay is dé betaalmethode voor Apple-gebruikers (mensen met een iPhone of iPad). Als betaalmethode heeft Apple Pay verschillende voordelen. Ten eerste is Apple Pay ontzettend handig voor klanten, met een vingerafdruk of de gezichtsherkenning kun je een aankoop gemakkelijk en snel voltooien. Snelheid en gemak zorgen vaak voor meer aankopen en grotere bestelwaarden. Ondanks dat deze betaalmethode nog niet zo lang in Nederland beschikbaar is, heeft het toch snel het vertrouwen gewonnen van jong tot oud. Ten slotte kan het aanbieden van Apple Pay helpen om je bedrijf een concurrentievoordeel te geven, want steeds meer ondernemers zoeken naar manieren om de online shopervaring te verbeteren.