Data wiping IT Professional

Bedrijven die van elektronica af willen die ze niet meer gebruiken, kunnen al hun devices inleveren bij speciale bedrijven die dit materiaal recyclen. Het mooie is dat ondernemers voor het inleveren van hun (niet meer) gebruikte apparatuur, zoals servers, desktopcomputers of laptops, een leuk restitutiebedrag kunnen terugkrijgen. Maar hoe veilig is het inleveren van oude ICT-apparatuur? Hoe zit het met ‘data wiping’, ofwel: het verwijderen van privacygevoelige informatie en bedrijfsgeheimen?

Lang niet bij elk bedrijf wordt data wiping uitgevoerd als u uw versleten ICT-apparaten inlevert. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een betrouwbare partner die de data wiping zorgvuldig en secuur voor u uitvoert. Maar wat zijn nu precies de voordelen waar u als ondernemer van profiteert, als u kiest voor het inleveren van uw bedrijfsapparatuur? En waarom is een secuur uitgevoerde data wiping zo cruciaal?

U bent verzekerd van een grondige opschoning van uw ingeleverde devices

Als er iets is wat u als ondernemer niet wilt meemaken, is het wel dat privacygevoelige informatie, bedrijfsdata of klantengegevens die in uw systemen opgeslagen zijn, uitlekken naar een derde partij. Dit moet dan ook te allen tijde voorkomen zien te worden. Door een specialist in te schakelen voor deze klus, bent u verzekerd van de meest grondige data wiping die mogelijk is. Het type device maakt hierbij niet uit. Zowel oude smartphones, gebruikte iPads, serverkasten, laptops als desktopcomputers of notebooks kunnen voor data wiping ingeleverd worden.

Data wiping kan u geld opleveren

Oude ICT-apparatuur inleveren bij een gespecialiseerd recyclingbedrijf voor ICT kan u als ondernemer geld opleveren. Als de computerapparatuur en devices hergebruikt kunnen worden, ofwel refurbished, bieden gespecialiseerde bedrijven daarvoor meestal financiële vergoedingen aan. En dat kan, zeker bij grote ondernemingen, een mooi extra bedrag opleveren. Vraag bij een recyclingbedrijf na hoe dit zit, want dit geld laten liggen zou onverstandig zijn.

Het gemak dient de ondernemer

Data wiping en recycling van uw gebruikte ICT-apparaten gaat via bedrijven als CTC IT Solutions heel gemakkelijk en soepel. U kunt uw huidige devices namelijk, op uw verzoek, laten ophalen en hoeft deze dus zelf niet weg te brengen. Zeker bij grote hoeveelheden devices die ingeleverd en opgeschoond moeten worden, is dit een ideale service. Het gemak dat CTC IT Solutions biedt, dient hier de ondernemer.

Meer ruimte in uw bedrijfspand & bijdragen aan een duurzame toekomst

Het grondig opschonen van uw ICT apparaten heeft verder als voordeel dat u hiermee binnen uw bedrijfsvestiging meer ruimte creëert. Alle opgeslagen devices die niet meer gebruikt worden, kunnen behoorlijk veel ruimte in beslag nemen. Door deze spullen te laten opschonen via de wiping van data en deze laten afhalen, creëert u een stuk extra ruimte!

Ten slotte is het fijne aan ICT-recycling via bijvoorbeeld refurbishing, dat u een extra duit in het zakje doet voor een meer duurzame en milieuvriendelijke economie. De trend is dat economieën circulair worden, waarbij materialen hergebruikt of gedeeld worden, om zo grondstoffen te besparen. Via data wiping draagt u aan dit proces een steentje bij. Neem nu contact op met een expert en vraag welke mogelijkheden er allemaal zijn. U kunt uiteraard ook meteen een offerte op maat aanvragen of een afspraak maken om uw devices op te laten halen.