Drie weetjes laminaatvloeren

Het aanbod van laminaatvloeren is eindeloos en elk type heeft zo zijn eigen voor- of nadelen. Daarom is het kiezen van een nieuwe laminaatvloer nog niet zo makkelijk. Laminaatvloeren zijn enorm populair en hebben vele voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk in de onderhoud, wat ervoor zorgt dat ze erg hygiënisch zijn. Daarbij komt ook nog eens kijken dat ze zeer gunstig geprijsd zijn. Ben jij benieuwd welke voordelen laminaatvloeren nog meer hebben? Lees dan gauw verder!

Eenheid creëren

Een laminaatvloer is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een vloer om eenheid in je woning te creëren. Laminaat is namelijk, dankzij zijn sterke karakter, geschikt voor iedere ruimte. Ook kan je laminaat doorleggen in de gehele woning. Laminaat beschikt over een waterbestendige toplaag en heeft een naadloos clicksysteem. Hiermee zorg je ervoor dat stof, vuil en water zich niet kan ophopen tussen de verschillende panelen. Let er wel op dat je water tijdig van de vloer verwijderd. De toplaag mag dan wel waterbestendig zijn, door water te lang op de vloer te laten liggen kan de vloer gaan komtrekken of bol komen te staan.

Makkelijk zelf te leggen

Laminaatvloeren beschikken over een super handig clicksysteem, wat ervoor zorgt dat ze erg gemakkelijk zelf te leggen zijn. Wanneer je beschikt over een potlood, een laminaatsnijder en gezond verstand kom je al heel ver! Je kan de panelen gemakkelijk in elkaar klikken waardoor het gewenste patroon ontstaat. Wat ook heel fijn is, is dat het leggen van een laminaatvloer geen tijdrovende klus is. Zo kan je binnen één dag een gloednieuwe vloer hebben liggen in jouw woning. Wat ook fijn is aan het clicksysteem is dat je de vloer weer uit elkaar kan klikken. Hierdoor hoef je, bij bijvoorbeeld schade of beschadiging, maar een deel van de vloer te vervangen en hoef je dus niet de hele vloer eruit te halen.

Vloer voor iedere woonstijl

Een betaalbaar laminaatvloertje is verkrijgbaar in enorm veel verschillende uitvoeringen. Dankzij de nieuwe technieken is een laminaatvloer bijna niet meer te onderscheiden van hout. De authentieke look wordt perfect nagebootst in de planken doormiddel van de noesten en scheurtjes en ook het reliëf komt exact overeen. Tegenwoordig kan je zelfs laminaatvloeren kopen met een betonlook of visgraatpatroon. Eén van de weinige verschillen met een echt houten vloer is dat laminaat warmer aanvoelt.