Kalkvrij water invloed op smaak kraanwater koffie

Veel mensen merken pas hoe groot de invloed van waterkwaliteit is op de smaak van hun drinken als ze water uit een andere regio proeven. Hard water beïnvloedt niet alleen je kraanwater, maar ook je kop koffie of thee.

Waarom smaakt hard water anders?

Hard water staat al bekend om iets wat veel problemen kan veroorzaken, zoals kalkaanslag, snellere slijtage van huishoudelijke apparaten en overmatig gebruik van wasmiddelen. Maar welke invloed heeft hard water nou op de smaak? We hebben de effecten op een rijtje gezet:

  • Kalk beïnvloedt de smaak: Mineralen in hard water kunnen een bittere of vlakke smaak geven.
  • Koffie en thee trekken minder goed in: De aanwezige kalkdeeltjes beïnvloeden het extractieproces van aroma’s.
  • Aanslag in apparaten: Kalkresten in koffiezetapparaten en waterkokers kunnen de smaak verder aantasten.

Hoe helpt een waterontharder?

Een waterontharder zet hard water om naar zacht water door kalk en magnesium uit het water te filteren. Met een waterontharder geniet je van:

  • Puur en zachter kraanwater.
  • Betere aroma’s in koffie en thee.
  • Minder kalkaanslag in apparaten, waardoor je koffie beter blijft smaken.

Het resultaat? Een kop koffie of thee die altijd goed smaakt. Wil je optimaal genieten van de smaak van je drinken? Kijk naar de mogelijkheden van een waterontharder bij Boshuis.