Maximaliseer rendement bedrijfsparkeerplaats

Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je bedrijf zelf en de samenleving als geheel. Door te investeren in duurzame technologieën en oplossingen, dragen we bij aan een schonere, gezondere en meer leefbare wereld voor de huidige en toekomstige generaties. Duurzaam ondernemen hoeft zeker niet heel ingewikkeld te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Zoals inmiddels wel bekend, geven zonnepanelen zakelijk veel voordelen. Naast zonnepanelen op daken, worden de solar carports ook steeds populairder.

Solar carports als slimme en duurzame oplossing

Het gebruik van duurzame energiebronnen wordt steeds populairder in het bedrijfsleven. Zonnepanelen zijn een voorbeeld van een duurzame oplossing die steeds meer zakelijke voordelen biedt. Solar carports, oftewel overkappingen met zonnepanelen, winnen aan populariteit en bieden een slimme oplossing voor parkeerterreinen en -garages die veel ruimte in beslag nemen in ons land. In Nederland zijn er bijna vijf miljoen parkeerplaatsen, waarvan maar liefst drie miljoen bedrijfsparkeerplaatsen zijn.

Het installeren van een carport biedt niet alleen bescherming aan geparkeerde auto’s, maar creëert ook ruimte voor de installatie van zonnepanelen. Een solar carport is dan ook een slimme investering, omdat het vanaf dag één rendement oplevert door het opwekken van groene energie en het bieden van schaduw voor bedrijfsvoertuigen, klanten en bezoekers. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw directe verbruik te versterken en om zelf opgewekte stroom te verkopen via een laadplein. Het gebruik van een carport met zonnepanelen is daarom een logische en lucratieve keuze voor duurzaam ondernemen.

Solar carports op maat

Het gebruik van zonnepanelen geïntegreerd in een carport constructie is een zeer duurzaam concept. Bovendien heeft de overheid subsidies beschikbaar gesteld voor dergelijke projecten. Aangezien geen enkele parkeerplaats of -garage hetzelfde is, is het de moeite waard om een kijkje te nemen op solarcompleet.nl. Deze specialist in zonnepanelen onderzoekt graag wat de beste oplossing is voor jouw bedrijf om optimaal gebruik te maken van zonne-energie op jouw parkeerplaats.

Omdat een carport op een parkeerplaats wordt beschouwd als een gebouwgebonden installatie, hebben deze projecten voorrang bij het toekennen van de subsidies. Dit betekent dat de subsidieaanvraag voor een solar carport veel sneller kan worden verwerkt dan bij grondgebonden projecten.

De voordelen

Investeren in duurzame technologieën en oplossingen heeft voordelen voor zowel het milieu, het bedrijf zelf als de samenleving. Het draagt bij aan een schonere, gezondere en leefbare wereld voor zowel de huidige als toekomstige generaties. Wanneer jouw bedrijf beschikt over een grote parkeergelegenheid, biedt dit de mogelijkheid om te besparen op de energierekening.

Het benutten van deze ruimte voor zonnepanelen op carports is een fantastische investering die snel kan worden terugverdiend. Naast de eerder genoemde voordelen van voorrang bij het toekennen van SDE++ subsidie, hebben zonnepanelen een levensduur van ongeveer 30 jaar. Na de terugverdientijd van ongeveer 7 jaar, zal je bedrijf dan ook flinke winst behalen uit de panelen. Met solar carports straalt jouw bedrijf bovendien duurzaamheid uit en zet je de eerste stap richting een energieneutraal Nederland!