Motiveer medewerkers met relatiegeschenken

Wanneer jij jouw medewerkers wilt motiveren is het verstandig om hen meer waardering te geven. Waardering leidt namelijk tot meer betrokkenheid. Wees nou eens eerlijk, geef jij jouw medewerkers wel eens een complimentje? In dit artikel geven wij jou enkele tips om jouw medewerkers extra te motiveren!

Compliment geven

Doormiddel van een compliment toon je waardering aan jouw medewerkers voor een bepaalde prestatie of bijvoorbeeld inspanning die zij hebben verricht. En dat is heel belangrijk om te doen. Zet daarom iedere medewerkers af en toe eens in het zonnetje. Let er hierbij op dat je de aandacht eerlijk verdeeld en dat het compliment ook eerlijk en oprecht overkomt. Dit kan je doen door het compliment zo persoonlijk mogelijk te maken, dus gericht op één persoon. Daarbij kan je er ook op letten dat het compliment positief geformuleerd is en dat je spreekt vanuit jezelf. Maak het compliment dus echt jouw persoonlijke compliment en niet eentje die je via, via hebt verkregen.

Beloning

Door regelmatig te complimenteren zal je jouw medewerkers meer motiveren, dan wanneer je een financiële beloning geeft. Wil je dan toch wel een financiële beloning geven, ga dan niet voor een standaard geldbedrag. Wees creatief en besteed persoonlijk aandacht aan de beloning. Ga daarom voor een cadeau die echt past bij jouw medewerker. Koop bijvoorbeeld een kaartje voor een optreden van zijn of haar favoriete artiest of koop een gadget die hij/zij graag wilt hebben. Zo geef je een financiële beloning, maar met een persoonlijke twist.

Persoonlijke kaartje

Een persoonlijke kaartje kan ook een mooie optie zijn voor motivatie door relatiegeschenken! Weinig mensen krijgen namelijk nog maar persoonlijke post. Met een persoonlijke kaartje zal je dus gegarandeerd indruk maken. Stuur bijvoorbeeld een kaartje wanneer er een jubileum of verjaardag te vieren is. Maar ook wanneer de medewerker ziek is kan het een goed idee zijn om een kaartje te sturen. Zo zullen jouw medewerkers weten dat jij aan hen denkt. Ook een leuk idee is het laten bedrukken van een persoonlijk tegeltje. Via Tegeltjesfabriek.nl kun je gemakkelijk een tegeltje voor je medewerker ontwerpen.

Privilege

Tot slot kan je ook iemand in het zonnetje zetten door hem of haar een tijdelijke privilege te geven. Reserveer bijvoorbeeld elke maand een parkeerplaats vlak bij de ingang van het gebouw voor de topper van de maand. Of als je in de hotelbranche zit, geef jouw medewerker eens een overnachting cadeau in één van de mooiste suites. Ook zou je een nieuwsbrief kunnen opzetten waarin je elke maand een nieuwe collega belicht als ‘collega van de maand.’

Zoals je ziet zijn er dus genoeg manieren om jouw medewerkers extra te motiveren!