persoonlijke werkomgeving voor medewerkers

Iedere medewerker is uniek, dat wist je al lang. Als het goed is houd je daar ook rekening mee, bijvoorbeeld als het gaat om HR. De ene medewerker heeft een andere manier van benaderen of begeleiden nodig dan de ander, en ook wat je van eenieder mag verwachten kan verschillen. Juist door met medewerkers te werken die allemaal net een beetje anders in elkaar zitten, door karaktereigenschappen elkaar aan te laten vullen of zelfs versterken, bereik je uiteindelijk de beste resultaten. Een persoonlijke aanpak werkt, kortom. Ook als het gaat om de persoonlijke werkomgeving van iedere medewerker gaat.

Wat is een werkomgeving?

Als je het hebt over een werkomgeving, dan kun je dat op verschillende manieren bekijken. Je kunt ten eerste kijken naar de fysieke omgeving waar iemand zich bevindt. Komt een medewerker het best tot zijn of haar recht op kantoor, of vindt deze het juist fijn om op regelmatige basis thuis te werken? Het is goed om hier voor een persoonlijke aanpak te kiezen, en bijvoorbeeld niet iedereen te dwingen minimaal twee dagen thuis, of juist sowieso vier dagen in de week op kantoor te werken. De medewerker met heel veel reistijd kan misschien veel productiever zijn als hij of zij minder vaak naar kantoor komt, terwijl de medewerker die met hele jonge kinderen thuis zit, of thuis geen goede werkplek heeft, misschien juist liever iedere dag naar kantoor komt. Ga hierover in gesprek, en vind voor iedere medewerker de juiste oplossing.

Bij werkomgeving kun je echter ook aan iets anders denken. Dan heb je het over bijvoorbeeld de laptop of tablet die een medewerker tot zijn of haar beschikking heeft, en de programma’s die hierop geïnstalleerd staan. Ook dit vereist een persoonlijke aanpak.

Altijd en overal op dezelfde manier kunnen werken

Dankzij software als Microsoft 365 kan er voor iedere medewerker een persoonlijke werkomgeving worden gecreëerd, die altijd en overal oproepbaar is. Op verschillende locaties, en zelfs op verschillende devices. Handig, want zo ziet het scherm waarin moet worden gewerkt er altijd hetzelfde uit.

Zorg ervoor dat medewerkers de beschikking hebben over precies de software en tools die zij nodig hebben. Zadel medewerkers die er niets mee hoeven te doen niet met ingewikkelde tools op. Azure DevOps biedt ontwikkelaars bijvoorbeeld een totaaloplossing voor het ontwikkelen van software. Zorg dan ook dat mensen die hier juist wél belang bij hebben, er altijd toegang tot hebben. Op deze manier creëer je voor iedere medewerker de perfecte omstandigheden om het werk zo goed mogelijk te doen, zowel fysiek als digitaal.