Prettige werksfeer creëren

Een prettige werksfeer is één van de meest bepalende factoren in het succes van een bedrijf. Een algemeen gehoord credo is dat een blije werknemer een goede werknemer is. Daarom is het vitaal dat je hierin investeert en ervoor zorgt dat je werknemers een prettige sfeer ervaren op het werk. Dat is een teamprestatie waar iedereen aan bijdraagt.

De basis is het belangrijkst

Men heeft vaak de overtuiging dat geld de meest bepalende factor is in het plezier dat mensen ervaren op het werk. Dit is echter niet het geval. Ook denken mensen vaak dat je plezier verhoogt door het zorgen voor speciale activiteiten en niet-alledaagse extra’s. Hoewel deze elementen beide bijdragen aan het plezier, is het niet de doorslaggevende factor. De basis is hierin veel belangrijker. Het is de dagelijkse gang van zaken die belangrijk en doorslaggevend is voor mensen. Zo vinden mensen het veel belangrijker dat de werkomgeving prettig en aangenaam ingericht is. Een personeelsuitje naar de Wadden of andere bezienswaardigheden zijn alleen voor extra plezier.

Wat zijn de basisfactoren?

De basisfactoren die er zijn, zijn in principe het meest minimale waar je elke dag mee te maken krijgt. Zo kun je denken aan een fijn cafetaria, maar zelfs het meest basale, zoals fijne stoelen of een degelijk koffiezetapparaat, is hierin al van groot belang. Nog belangrijker is het dat alles goed geregeld is. Zorg ervoor dat werknemers op tijd betaald krijgen, de administratie op orde is en mensen niet bezig hoeven te zijn met het alledaagse. Op die manier zorg je ervoor dat je medewerkers hun energie niet aan onnodige zaken hoeven te verspillen, maar volledig op het werk kunnen focussen.

Persoonlijke aandacht

Wanneer je ervan uit kunt gaan dat de alledaagse zaken geregeld zijn, is er een belangrijk aspect dat het verschil maakt tussen werk met plezier of puur werk voor het inkomen, namelijk: persoonlijke aandacht. Wanneer je jouw medewerkers laat merken dat je daadwerkelijk in hun persoonlijke ontwikkeling investeert en je bekommert om hun welzijn, merk je het verschil tussen een normale werknemer en een werknemer die passie heeft voor het werk en daadwerkelijk binding ervaart met het bedrijf. Op die manier kun je jouw werknemers daadwerkelijk aan je bedrijf binden en ervoor zorgen dat ze langere tijd bij je blijven werken.

Teambuilding

Eén van de meest populaire manieren om het werkplezier te verhogen, alsook de productiviteit onder je werknemers, is het organiseren van activiteiten. Met name het inzetten van teambuilding activiteiten is een populair gebruik. Zo kun je voor je teambuilding de Wadden bezoeken en hier tal van activiteiten organiseren die bijdragen aan het onderlinge vertrouwen en de goede werksfeer. Dat garandeert immers je productiviteit en succes.