Thuiskantoor goedkoop opfrissen

Je hoeft geen fortuin uit te geven aan een thuiskantoor, maar je hebt wel wat benodigdheden nodig. Allereerst heb je een bureau of tafel nodig met voldoende ruimte voor je laptop of desktopcomputer en alle accessoires die erbij horen. Je kan ook een bureaustoel tweedehands aanschaffen. Zorg er ook voor dat er voldoende verlichting is. Als er ramen in je thuiskantoor zijn, moeten deze overdag voldoende natuurlijk licht kunnen bieden. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan om extra verlichtingsarmaturen in de ruimte toe te voegen. Ten slotte zijn er bepaalde items die misschien vreemd lijken, zoals een vloerkleed. Maar het kan juist een groot verschil maken in hoeveel plezier en comfort je haalt uit het thuiswerken.

Update je accessoires

De accessoires die je aan je kantoor toevoegt zullen een groot verschil maken in hoe het eruit ziet en hoe het aanvoelt. Vooral als je met een beperkt budget werkt is dit erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld altijd een klok aan het kantoor toevoegen. Kies er een die past bij de rest van je kantoorinrichting of juist één die niet zo standaard is. Een eenvoudige wandklok kan een saaie werkruimte transformeren in iets creatiefs en inspirerends. Een ander voorbeeld van wat je kunt toevoegen is een mooie kalender. Kalenders helpen je op schema te blijven met afspraken, deadlines en andere belangrijke gebeurtenissen gedurende de dag of week. Iedereen heeft zijn eigen agenda prominent op zijn bureau. Een manier om de jouwe wat meer pit te geven, is door hem te personaliseren of door er online een voor je scherm te maken.

Groen toevoegen

Planten zijn een geweldige manier om leven en kleur toe te voegen aan je kantoorruimte, maar ze kunnen duur zijn als je niet weet waar je moet zoeken. Zoek naar aanbiedingen voor planten aan het einde van het seizoen wanneer retailers proberen de voorraad op te ruimen. Je kunt ook 1 euro winkels zoeken die kunstplanten goedkoop verkopen. Of nog beter, maak gewoon een uitstapje naar buiten. Als je een achtertuin of veranda hebt, groeien er waarschijnlijk wat planten die je naar binnen kunt brengen en als decoratie in je thuiskantoor kunt gebruiken.