Tips voor inbouwspots

Inbouwspots zijn in Nederland razend populair geworden de afgelopen paar jaar en je ziet ze steeds vaker terugkomen in het interieur. Naast dat ze perfect in het plafond vallen, zorgen ze er ook nog eens voor dat je huis een stuk beter verlicht wordt. Ook bestaan er tegenwoordig kleinere inbouwspots voor het creëren van prachtige accentverlichting. Geïnteresseerd geworden en benieuwd waar je het beste op kan letten bij het aanschaffen van inbouwspots? Hieronder beschrijven wij enkele tips zodat je 100% zeker de juiste inbouwspots aanschaft!

Meten

Een makkelijk gemaakte fout is dat de inbouwdiepte en de inbouwdiameter foutief worden opgemeten, waardoor je er later pas achter komt dat het spotje wat je hebt gekocht te diep is. Wat ook kan gebeuren is dat het spotje door het gat heen valt, wat dus betekent dat het spotje te klein is. Zorg er daarom altijd voor dat je van tevoren de maten juist opmeet zodat je zeker weet dat je de juiste maat koopt.

Kantelbare inbouwspots

Spotjes om in te kunnen bouwen bestaan ook in een kantelbare versie. Het is zelfs aan te raden om voor deze kantelbare spots te kiezen. Waarom vraag je, je af? Dat komt omdat je met een kantelbare inbouwspot een stuk flexibeler een grote gedeelte van je ruimte kan verlichten naar de gewenste stand. Zo creëer je altijd de perfecte sfeer in elke ruimte!

230 Volt aansluiting

Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van 12 Volt spots. Deze werden veelal enkel gebruikt in badkamers, vanwege het brandgevaar. Badkamers zijn vaak een stuk vochtiger en beter geventileerd, waardoor dit gevaar minder wordt. Tegenwoordig is het advies om gewoon gebruik te maken van 230 Volt. Redenen hiervoor zijn omdat het zorgt voor veel meer keuze, je hebt te maken met een betere dimbaarheid en daarnaast is de aansluiting ook nog eens een stuk goedkoper. Ideaal dus!

Dimbare inbouwspots

Ook al ben je niet van plan de inbouwspots te gaan dimmen, toch is het verstandig om wel voor dimbare spots te kiezen. Zo heb je namelijk altijd de optie om te dimmen, mocht je later van mening veranderen. Want wanneer je inderdaad van mening bent veranderd en geen dimbare spots hebt gekocht, kan je opnieuw spots gaan aanschaffen. Dimbare spots zijn gemiddeld gezien maar €0,50 duurder dan niet dimbare spots, dus voor het geld hoef je het niet te laten en heb je wel altijd de optie tot dimmen.

Wij hopen dat je dankzij deze tips beter voorbereidt op pad kan gaan voor inbouwspots!