Voordelen bedrijfswagen leasen

Als ondernemer is mobiliteit natuurlijk enorm belangrijk. Naast het overduidelijke (reismogelijkheden) is je voertuig ook je visitekaartje. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor hun bedrijfswagen te gaan leasen. Bij leasing worden verplichtingen en zorgen door de maatschappij uit handen genomen, maar heb je nog wel dezelfde vrijheden als bij een gekochte auto. Daarnaast houd je ook nog eens wat geld voor je eigen onderneming vrij. Maar dat is nog niet alles. Alle voordelen van een bedrijfswagen leasen op een rij.

Kapitaal

Wanneer je ervoor kiest je bedrijfsauto te leasen in plaats van kopen, behoud je je bedrijfskapitaal. Dit biedt natuurlijk vooral uitkomsten voor startende ondernemers , omdat ze dan geen grote investering hoeven maken terwijl ze net pas zijn begonnen. Daarnaast is het niet nodig over jaarcijfers te overleggen, want met een financial lease is de auto het onderpand. Maar ook voor gevestigde ondernemers is het voordelig om te leasen: door het gebrek aan een grote uitgave kan het geld weer in andere dingen worden geïnvesteerd. Sowieso is het handig van te voren te weten wat de maandelijkse vaste lasten gaan zijn voor je eigen overzicht. Met een geleasede bedrijfswagen weet je natuurlijk precies wat er elke maand van je rekening wordt afgehaald. Fijne bijkomstigheid: bij een Operational Lease loop je geen restwaarderisico en kunnen de onderhoudskosten in het contract worden opgenomen.

Onderhoud

Bij een professionele partij wordt het onderhoud en de reparatie vaak snel en in goede kwaliteit verzorgd. Dat is wel zo fijn, want daar hoef je dan zelf niet meer over na te denken en voor op te draaien. Veel garagebedrijven werken graag samen met leasemaatschappijen en dan werkt in het voordeel van de ondernemer. Als deze aan de kant van de weg komt te staan, zit hij of zij dus vrijwel nooit lang zonder vervangend vervoer. De ondernemer rijdt dus zo optimaal als mogelijk. De levertijd van een gekochte auto kan flink oplopen, maar leaseauto’s staan vaak al klaar. Je kan dus vaak al snel gebruik maken van je nieuwe auto.

Gemak

Andere fijne bijkomstigheid is dat niet alleen de reparatie en het onderhoud, maar ook een groot gedeelte van de administratie uit handen wordt genomen door het leasebedrijf. Alle kosten worden vaak verzameld op één factuur, en dus hoef je je geen zorgen te maken over onderhandelen over kosten, werkzaamheden en offertes. Het is natuurlijk altijd handig je te laten adviseren door een onafhankelijk adviesbedrijf. Deze zijn vaak goed op de hoogte van het assortiment, en kunnen je zeker matchen met een leasewagen die voldoet aan je eisen.

Bij het leasen van een bedrijfswagen, is het altijd erg belangrijk om het contract goed door te nemen. Hierin staat namelijk precies wat je kunt verwacht en wat de kosten precies zijn van het leasen. Als ondernemer is het natuurlijk altijd erg belangrijk dat je hier goed naar kijkt. Ga niet over je budget heen, omdat je altijd voor een redelijk lange tijd vastzit aan het contract van de aanbieder.