webshop starten met shopify

Wie een nieuwe webshop wil starten, kan niet om Shopify heen. Dit e-commerceplatform wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt voor het starten, uitbreiden en beheren van een webwinkel. Als je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van Shopify, twijfel je mogelijk of dit iets voor jou is. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten we namelijk 5 redenen op een rijtje om een nieuwe webshop te starten via Shopify.

1. Kennis is niet nodig

Een eerste reden om een nieuwe webshop te starten via Shopify is omdat je niet over kennis van het ontwikkelen van een webshop hoeft te beschikken. Het kost je vaak niet bijzonder veel tijd om jouw eigen webwinkel te lanceren. Hierdoor kun je binnen de kortste keren beginnen met het verkopen van producten.

2. Keuze uit talloze thema’s

Kies je voor Shopify? Dan denk je mogelijk dat je een standaard webshop krijgt. Hier zit wat in, want de meeste mensen kiezen uit de standaard thema’s van dit e-commerceplatform. Toch is de kans klein dat jouw webwinkel er exact hetzelfde uitziet als de Shopify webshop van een ander. Je kunt namelijk uit talloze thema’s kiezen. Zit er geen geschikt thema tussen? Je kunt het thema geheel naar eigen wens aan laten passen door bijvoorbeeld Madebymouses.com.

3. Makkelijk te koppelen met andere software

Wie denkt dat hij van alles moet regelen na het starten van een Shopify webshop, heeft het mis. Het mooie aan dit e-commerceplatform is namelijk dat je jouw webwinkel makkelijk en snel aan allerlei andere software kunt koppelen. Hiervoor gebruik je de uitgebreide Shopify api. Het grote voordeel hiervan is dat je jouw webshop grotendeels kunt automatiseren. Hierdoor heb je er zelf aanzienlijk minder werk mee dan je op voorhand denkt.

4. Snelle laadtijden

Bij sommige webshops lijkt het een eeuwigheid te duren voordat ze geladen zijn. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want dit kan je (potentiële) klanten kosten. Als het te lang duurt voordat een site geladen is, doen mensen hun aankoop uiteindelijk mogelijk bij een andere webshop. Kies je voor Shopify? Dan hoef je niet bang te zijn voor lange laadtijden. Shopify draait namelijk op snelle servers, waardoor jouw webwinkel altijd goed en snel werkt. De kans dat (potentiële) klanten gaan lopen is hierdoor een stuk kleiner.

5. Vaste kosten per maand

Er zijn platformen waar je niet precies weet hoeveel je per maand betaalt als je een webshop start. Bij Shopify hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Waarom niet? Omdat je hier een vast bedrag per maand betaalt. Het maandelijkse bedrag bestaat onder meer uit de kosten om jouw webshop in de lucht te houden, maar ook hosting, functies, onderhoud en ontwikkeling maken onderdeel uit van de prijs.