Zet volgende stappen jouw onderneming

Je hebt een eigen onderneming: dan is het logisch dat je hier zoveel mogelijk uit wilt halen om succesvol te zijn. Er zijn een aantal zaken die je kunt ondernemen om er voor te zorgen dat je aantrekkelijker bent voor potentiële klanten, maar ook voor je bestaande klanten. Zij zien dat je er alles aan doet om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Als ondernemer kun je verschillende stappen ondernemen. Wist je dat je met bedrijfscertificering voor meer vertrouwen zorgt? En dat je met investering in groei en innovatie meer uit je bedrijf haalt? Hier lees je meer! 

Waarom je als ondernemer moet blijven investeren

Wanneer je eenmaal ingeschreven staat bij de kamer van koophandel en je jouw eigen onderneming bent gestart, betekent dit niet dat je achterover kunt leunen. Alleen als je blijft investeren en innoveren, kun je als onderneming groeien en hier dan ook meer winst mee behalen. Het is dan ook belangrijk om vooraf een duidelijk plan te maken van je doelen en hoe je deze wilt gaan bereiken. 

Je geldzaken op orde

Het is enorm belangrijk om je geldzaken op orde te hebben. Zet geld opzij voor terugkerende zaken; denk hierbij aan de jaarlijkse inkomstenbelasting en de BTW-aangifte die meestal per kwartaal gaat. Maak een zakelijke spaarrekening aan om je overzicht te behouden. Zet je ontvangen BTW meteen apart, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Zet ook altijd genoeg geld opzij voor een buffer. Niets is zo onprettig als financiële onzekerheid. Je moet altijd kunnen terugvallen op zakelijk spaargeld: zet daarom de stap om als startende ondernemer een buffer op te bouwen. Als er periodes zijn waarin je wat minder verdient, is dit niet meteen reden tot paniek. 

Regel bedrijfscertificeringen

Het is zeker een aanrader om je te verdiepen in bedrijfscertificeringen. Met een bedrijfscertificaat toon je aan dat een product, dienst of proces voldoet aan bepaalde eisen. Ook verklaar je dat een product, dienst of proces onder het certificaat aan klanten geleverd mag worden. Hiermee kies je niet alleen voor zekerheid, maar ook voor een manier om je van je concurrentie te onderscheiden. Het is voor potentiële klanten een stuk aantrekkelijker om voor een bedrijf te kiezen met de juiste bedrijfscertificeringen. Niet alleen voor milieu, maar ook voor arbo, veiligheid en kwaliteit is het mogelijk om een bedrijfscertificaat aan te vragen. 

Blijf investeren in wat jouw bedrijf uniek maakt

Ook erg belangrijk: investeren in groei en innovatie. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent, een goede investering is de moeite waard. Als eigenaar van een eigen webshop investeer je in een goed CMS-systeem, en als zzp’er in de bouw kun je een bepaald stuk gereedschap aanschaffen waarmee je nog beter werk kunt leveren. Dit zijn investeringen waarmee je het onderscheid kunt maken en daardoor de groei kunt gaan maken. Zo zet je stappen in je onderneming en ga je op den duur maximaal profiteren.